Beogradski dani inženjera

Learn about the greatest European engineering competition

About BDI Belgrade

Beogradski dani inženjera ─ projekat edukativnog i takmičarskog karaktera, namenjen je studentima tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih fakulteta univerziteta u Beogradu koji žele da unaprede svoje inženjerske, menadžerske, ali i prezentacione veštine. Četvoročlani timovi se nadmeću u dve takmičarske kategorije –Inovativnom dizajnu i Studiji slučaja.

Pored samog takmičenja, u okviru Beogradskih dana inženjera održavaju se radionice i treninzi za takmičare, a tu je i sajam inovacija, where they can see Road Arrow´s formula, Euro robots, Flying simulator, and many other things.

Competition Categories

Innovative Design

Predstavlja kategoriju takmičenja u kojoj takmičari imaju zadatak da tokom zadatog vremena osmisle uređaj, odnosno tehnologiju kojom se na najefikasniji način može rešiti problem na zadatu temu. Nakon što vreme istekne, data rešenja se prezentuju pred žirijem. Ove godine će studenti imati priliku da se po drugi put takmiče u ovoj kategoriji.

Na ovaj način, studenti će moći da pokažu svoje znanje, kreativnost, sposobnost za rad u timu, kao i mnoge druge veštine koje čine mladog inženjera.

Case Study

This category gives students the chance to show their analyticity, creativity and presentation skills through solving the engineering- managerial problem.
So far, the participants have designed a plan for evacuation of New Belgrade, improved packaging and water sales, designed a smart home and many more.
Through competition in this category, participants have the opportunity to demonstrate and improve their skills such as analytical, creative and many others.

EBEC Alpe-Balkan

Pobednici lokalne runde plasiraju se na EBEC Alpe-Balkan, regionalnu rundu takmičenja namenjenu najboljim mladim inženjerima iz Beograda, Novog Sada, Niša, Skoplja, Sofije, Podgorice, Ljubljane i Mostara. Regionalno takmičenje održava se svake godine u jednom od ovih gradova, a učesnici imaju priliku da se tokom dana trajanja takmičenja upoznaju sa istorijom i znamenitostima grada domaćina.
Beograd je imao čast da bude organizator prvog EBEC Balkana, koji se održao 2010. godine. Ovo takmičenje ugostili smo i 2015. godine.
Najbolji na Balkanu stiču pravo da učestvuju na finalnoj rundi takmičenja, zajedno sa pobednicima ostalih nacionalnih/regionalnih rundi.

EBEC Final

Finalna runda Evropskog BEST inženjerskog takmičenja – EBEC Final okuplja pobednike 15 regionalnih rundi. Tokom sedam uzbudljivih dana, 30 timova takmiči se za titulu „Najboljih inženjera Evrope“. Zahvaljujući neizmernoj posvećenosti, inspiraciji, radu i trudu evropskih studenata ovo takmičenje postalo je tradicija.
Jubilarni, deseti po redu EBEC Final (EBEC X) održan je u Torinu, u julu 2019. godine.

We are proud that LBG Belgrade was able to host the EBEC Final in 2016 in which 120 young engineers and more than 200 organizers from all around Europe took part.