Subota 16. mart je bila rezervisana za Timski Dizajn! U okviru Beogradskih dana inženjera ove godine smo imali priliku da gledamo 6 odabranih timova  koji pokazali svoje inženjerske veštine i kreativnost kroz zadatak koji je zadala kompanija BOSCH.

Cilj ovogodišnjeg zadatka je bio da timovi kreiraju prototip robota koji će doći do zapaljene sveće i ugasiti je. Tokom ovog takmičenja sveća je predstavljala zapaljeni Ajefelov toranj  koji je trebalo tim stručnjaka da ugasi. Celo takmičenje je pratila prijatna atmosfera i do samaog kraja bilo neizvesno.

Nakon vremena predviđenog za konstruisanje prototipova, bilo je vreme za njihovo testiranje! Svaki tim je u tri pokušaja trebalo da ostvari zadati cilj. Najuspešniji je bio tim ˝IIE˝, koji su činili studenti Mašinskog fakulteta sa smera za industrijsko inženjerstvo. Ovaj tim će imati čast da predstavlja naš Univerzitet na regionalnoj rundi takmičenja koja će se održati u Novom Sadu.

Tim inženjera kompanije BOSCH kreirao je zadatak za takmičare i pobrinuo se da celo takmičenje prođe kako treba i da se timovi ocene pravično. Tokom samog takmičenja bili su na raspolaganju timovima za sve nedoumice i pitanja koja su imali. BOSCH-ov tim inženjera činili su: Dimitrije Trudić, Ilija Pješčić, Nikola Zunić i pored njih kao alumni član BEST-a Beograd Marko Lukić.

Pobednike takmičenja, pored regionalne runde, očekuje i poseta kompaniji BOSCH koju će ova kompanija organizovati za prvoplairani i drgoplasirani tim na takmičenju.

Da je ovogodišnje takmičenje u Timskom dizajnu prošlo i više nego uspešno govore nam utisci kompanije i takmičara, a na nama je da ga sledeće godine učinimo još boljim!