Tradicionalno, trinaestu godinu za redom, organizovali smo manifestaciju pod nazivom Beogradski dani inženjera, koja se održala na Mašinskom fakultetu od 12. do 16. marta

I ove godine vladalo je veliko interesovanje među studentima za obe takmičarske kategorije. Nakon zatvaranja prijava i pažljive selekcije, priliku da se nadmeću su dobili najbolji timovi. Svečano otvaranje Beogradskih dana inženjera održano je 12. marta u prijatnom ambijentu Mašinskog fakulteta, u prisustvu takmičara i prijatelja projekta.

Istoga dana, usledio je bogat edukativni program namenjen takmičarima dveju kategorija. Posebnu pažnju privukla je radionica edukatvnog pokrovitelja projekta, BrainFactory, koja je na kreativan i  zanimljiv način pomogla učesnicima da usvoje razne tehnike, koje će im pomoći da razviju timski duh i unaprede svoje komunikacione veštine, kako na danima projekta, tako i u budućoj karijeri.

Nadmetanje ideja i stečenog znanja održalo se dva dana kasnije. Timovi su predano radili i ispunili sva očekivanja pokrovitelja projekta i samih organizatora. Dokazali su još jednom da svaka ideja može da se predoči u stvarnost onda kada se želja, energija i znanje mladih ljudi iskoristi na najbolji mogući način. 

U kategoriji Timski dizajn, od šest fenomenalnih timova pobedu su odneli studenti treće godine Mašinskog fakulteta, tim Dobrovoljci. Njihov prototip uređaja sa namenom spašavanja ugroženih osoba u okolnostima požara pokazao se kao najbolji. Međutim, treba naglasiti da odluka stručnog žirija nije bila nimalo laka, jer je dobrih ideja i kreativnih rešenja bilo u izobilju. Presudile su samo nijanse.

Podjednako jaki i ambiciozni takmičari nadmetali su se narednog dana u kategoriji Studija slučaja. Među snalažljivim i kreativnim studentima, najbolju poslovnu strategiju na zadati problem kompanije Wurth, osmislili su učesnici tima Pluton. Oni će, zajedno sa prvoplasiranim kolegama iz kategorije Timski dizajn, predstavljati Beograd u narednoj rundi takmičenja – EBEC Balkan.

Verujemo da će trinaesti Beogradski dani inženjera za sve učesnike biti upamćeni kao divno iskustvo i šansa za usavršavanje, kao i manifestacija gde je sklopljeno mnogo novih prijateljstava.

Sa nestrpljenjem očekujemo dalja nadmetanja. Neka najbolji pobede!