Sve je počelo sada već davne 2002. godine. Ambiciozni članovi BEST-a, inspirisani inženjerskim nadmetanjem održanim u Kanadi, rešili su da svoju kreativnost i entuzijazam iskoriste na najbolji mogući način. Poželeli su da svojim kolegama u Evropi ponude priliku da primene stečena znanja, pokažu svoju snalažljivost, probude originalnost i neguju timski duh. Tako je i nastalo najveće inženjersko takmičenje u Evropi koje, nakon niza promena, svoju konačnu formu dobija 2008. godine. 

BEST Beograd se 2013. godine, nakon petogodišnjeg oraganizovanja LEC-a (Local Engineering Competition), priključuje EBEC sistemu takmičenja. EBEC Beograd je ubrzo proširen na petodnevni događaj, poznat kao Beogradski dani inženjera

Tokom prethodnih godina, svedočili smo obrazovanju, snalažljivosti i sposobnostima naših učesnika, pokazanim kroz rešavanje različitih inženjerskih problema. Divili smo se njihovim idejama, koje su upotpunile i olakšale rad inostarnih i domaćih kompanija. Ponosni smo što je veliki broj studenata imao priliku da se upozna sa radom potanecijalnih budućih poslodavaca i da kroz niz radionica i predavanja unaprede svoje veštine i steknu vrline koja krase pravog inženjera. 

Ovo je projekat koji se iz godine u godinu razvija, napreduje i pruža priliku da se naši mladi  predstave Evropi u najlepšem svetlu. O talentu naših budućih inženjerskih nada najbolje govore njihovi plasmani. Na finalnoj rundi u Rigi, 2014. godine, tim iz Beograda ponosno je osvojio treće mesto i time dokazao da se rad, znanje i upornost uvek isplate.