Sada već davne 2008. godine, mladi BEST-ovci poželeli su da urade nešto za svoje kolege. Svoju kreativnost i entuzijazam usmerili su na najbolji moguću način – tako što će da organizuju takmičenje. Tako je nastao LEC (Local Engineering Competition) – Lokalno inženjersko takmičenje koje zahteva upornost, odgovornost i praktičnu primenu znanja iz svoje struke.

 

Nakon pet godina organizovanja pod imenom LEC (Local Engineering Competition) i organizovanja REC-a (Regional Engineering Competition), BEST Beograd se 2013. priključuje EBEC sistemu takmičenja. Kasnije, EBEC Beograd je proširen na petodnevni događaj, Beogradske dane inženjera, na kojem kompanije imaju priliku da se predstave studentima, obezbede im treninge i obuke vezane za različite vrednosti koje svaki budući inženjer treba da poseduje. Ove godine, po prvi put se održava EBEC Challenge – takmičenje čije će regionalne runde kroz zadatke rešiti dva velika inženjerska problema.

 

Tokom ovih godina, videli smo kreativnost i genijalnost u praksi, kroz rešavanje različitih inženjerskih problema – od konstruisanja dizalica i aviona, do ideja koje su upotpunile rad kompanija i instituta iz Srbije i inostranstva. Sa druge strane, i veliki broj studenata se upoznao sa radom kompanija i svoje veštine pokazao iz prve ruke.

 

Ovo je projekat koji svake godine raste, širi se i napreduje, i omogućava nam da Evropi svake godine predstavimo samo mlade inženjere čije vreme tek dolazi, o čemu najbolje govori njihov plasman. Na finalnoj rundi u Rigi, 2014. godine, tim iz Beograda osvojio je treće mesto.