Udruženje studenata tehnike Evrope – BEST Beograd, deveti put zaredom organizuje inženjersko takmičenje ─ EBEC Beograd u sklopu „Beogradskih dana inženjera”. Takmičenje će se održati od 10-14. marta na Mašinskom fakultetu.

Prijavljivanje je besplatno. Počinje 1. februara i traje do 1. marta.

Učesnici su studenti tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih fakulteta, koji će se nadmetati u dve kategorije – Studiji slučaja i Timskom dizajnu. Pored toga, imaće priliku da unaprede svoje  inženjerske, ali i prezentacione veštine, učešćem na brojnim radionicama i treninzima.

U okviru Beogradskih dana inženjera biće održana i tribina „Face the robots“, prvi u nizu „Face the future“ događaj. Studenti će imati priliku da saznaju koliko je zanimljivo baviti se robotikom u našoj zemlji i sa kojim se izazovima mogu susresti.

Timski dizajn predstavlja najkreativniju vrstu nadmetanja koje podrazumeva rešavanje određenog inženjerskog problema konstruisanjem naprave koja vrši zadatu funkciju poput dizalice, letelice, katapulta ili muzičkog instrumenta.

Studija slučaja  omogućava studentima da usavrše svoje veštine, rešavajući  i prezentovajući rešenja određenog tehničko-menadžerskog problema, koristeći se prethodnim iskustvom i stečenim znanjem.

EBEC (European BEST Engineering Competition) je najveće evropsko studentsko takmičenje namenjeno budućim inženjerima, čiji je cilj podsticanje timskog i takmičarskog duha  mladih. 

Svake godine se održava na tri nivoa ─ lokalnom, regionalnom i evropskom. Ovogodišnje finale inženjerskog takmičenja EBEC biće održano u avgustu 2016. godine u Beogradu, gde ćemo imati priliku da se susretnemo sa nekima od najboljih studenata tehnike Evrope!