Šesnaestu godinu zaredom, Udruženje studenata tehnike Evrope, BEST Beograd, organizuje projekat Beogradski dani inženjera, koji će se održati od 6. do 9. aprila na Mašinskom fakultetu. Projekat se sastoji iz dva dela, takmičarskog i edukativnog.

Takmičenje, namenjeno studentima prirodno-matematičkih i tehničko-tehnoloških fakulteta Univerziteta u Beogradu, timskog je karaktera i obuhvata dve kategorije: studiju slučaja i inovativni dizajn.

Inovativni dizajn je kategorija u kojoj se od timova zahteva da osmisle uređaj, odnosno tehnologiju kojom se na najefikasniji način može rešiti problem na zadatu temu,  koju zatim prezentuju pred stručnim žirijem. U kategoriji Studija slučaja, zadatak timova je da osmisle i prezentuju rešenje zadatog inženjersko-menadžerskog problema, koje ocenjuje žiri.

Pored takmičenja, Beogradski dani inženjera studentima nude i raznovrsne radionice za razvijanje  ličnih veština, interakciju sa predstavnicima kompanija, kao i Sajam inovacija, na kom će biti predstavljeni  inovativni proizvodi i uređaji iz sveta nauke.  Beogradski dani inženjera imaju za cilj da se među studentima učesnicima razviju timski duh i zdrava takmičarska atmosfera i ispolje kreativnost i fleksibilnost – veštine koje će im koristiti u daljem radu.

Raspored projekta

6. april

  • Svečano otvaranje
  •  Predstavljanje učesnika Sajma inovacija
  • Sajam inovacija

7. april

    Edukativne radionice

8. april

    Studija slučaja

9. april

    Inovativni dizajn

 

featured-slika-za-vesti

Prijave za učešće na “Beogradskim danima inženjera” će biti otvorene od 10. do 25. marta!