Pavle Banić, generalni direktor kompanije SBT, podelio je sa nama šta očekuje od ovogodišnjeg takmičenja EBEC Beograd i dao korisne savete takmičarima i budućim inženjerima.

S obzirom na to da Vaša kompanija prvi put učestvuje na našem projektu, kakva su Vaša očekivanja od samog takmičenja?

Očekujemo interesantno takmičenje inspirisano temama koje se bave gorućim pitanjima očuvanja životne sredine i tehnološkog napretka. Nadamo se da ćemo imati priliku da vidimo neke inovativne odgovore na ova pitanja obzirom da je uloga tehnologije u svim sferama naših života danas velika i zauzima sve bitnije mesto u našoj svakodnevnici.. 

Koje veštine i znanja su potrebna da bi se rešila studija slučaja koju ste zadali?

Pre svega, kao i na svakom interdisciplinarnom projektu, potreban je timski rad. Pored određenih tehničkih znanja koja bi trebalo da poseduju, učesnici moraju da budu analitični i temeljni kako bi uspeli da sagledaju problem i pronađu optimalna rešenja. Od velike važnosti su veštine komuniciranja i prezentovanja koje mogu biti ključne u izlaganju ideje ili rešenja.

Koje savete biste dali našim učesnicima i budućim inženjerima? 

Koristite svaku priliku da unapredite svoja znanja, strpljivo gradite karijeru i razvijajte timski duh.

Šta je to što vas je, kao kompaniju, privuklo da podržite EBEC?

Kao kompanija koja se godinama bavi inovativnim tehničkim rešenjima u automatizaciji i zaštiti objekata želeli smo da iskoristimo priliku da podelimo svoja iskustva sa mladim kolegama koje počinju svoju karijeru. Vidimo ovakve događaje kao veliki podstrek mladim ljudima da se razvijaju kao budući inženjeri.