Vesna Matejić, praktikantkinja u kompaniji Bosch i nekadašnja učesnica EBEC-a Beograd, podelila je sa nama svoje utiske sa takmičenja. Vesna je dve godine zaredom učestvovala na EBEC-u u kategoriji Team Design. 

Da li je iskustvo sa EBEC-a doprinelo tvom profesionalnom usavršavanju?
Jeste. Od strane clanova žirija sam čula mnoge pozitivne kritike koje su doprinele tome da se na određene stvari više fokusiram. Naučila sam da je pored samog izvršenja zadatka veoma bitno prezentovanje istog kao i komunikacija sa profesionalnim clanovima žirija koji su bili predstavnici nase kompanije.

Šta si naučila tokom EBEC-a što ti je od koristi tokom prakse u Bosch-u?
Naucila sam da radim u timu i da su dobra organizacija i raspoređivanje zadataka ključni kako bi se neki posao obavio brže i efikasnije. Takođe sam se susrela sa prakticnom primenom znanja koja smo stekli iz inženjerskih predmeta.

S obzirom na to da si dve godine zaredom učestvovala na EBEC-u, šta je to što te je navelo da se vratiš EBEC-u?
Za takmičenje sam se prijavila ponovo u istoj ekipi jer smo vođeni iskustvom iz prethodne godine znali kako da podelimo zaduženja i na šta više da obratimo pažnju. Bili smo prezadovoljni celokupnom organizacijom i jedva smo čekali sledeću godinu da se ponovo prijavimo. Smatram da je to retka prilika da kroz zanimljiv program radimo na svojim inženjerskim veštinama.

 Koje savete bi dala svojim mlađim kolegama?

Da učestvuju u što više ovakvih programa tokom studiranja, jer ce im sve to biti od koristi u budućnosti. I naravno, da se obavezno prijave za EBEC inženjersko takmičenje, jer verujem da će kao i ja biti oduševljeni i prijaviti se ponovo i sledeće godine.